Terveisiä Lontoosta!

Terveisiä Lontoosta!

Tässä Cleac-Uutiskirjeessä

  • Uusimmat tuulet musiikinopetuksesta
  • Fiiliksiä Euroopan musiikinopetuksen ykköstapahtumasta
  • Top 5 Digitaaliset Tärpit Music Education Expo 2016 -messuilta

Terveisiä Lontoosta!

Vierailimme kaksi viikkoa sitten Lontoossa Music Education Expossa ja on kyllä pakkoa sanoa, että se oli hieno kokemus. Paljon uusia ahaa-elämyksiä verkko-opetuksesta ja näkemyksiä siitä, miten musiikkia opetetaan Isossa-Britanniassa.  Tapasimme paljon hienoja tyyppejä ja pääsimme kokeilemaan useita monimuotoisen musiikinopetuksen tueksi kehitettyjä kiinnostavia ohjelmistoja, uusia sovelluksia ja työkaluja.

Olympia Centralin käytävillä vaellellessa yksi huomio tuli mieleen. Vaikka musiikinopetus on Suomessa hyvin laadukasta ja olemme tuottaneet huomattavat määrät huippumuusikoita, meillä on vielä paljon opittavaa muiden maiden avarakatseisuudesta teknologian ja tehokkaiden resurssien käyttötapojen suhteen.

Expossa tuli vastaan kymmeniä upeita tapoja lisätä oppilaiden motivaatiota, kehittää harjoittelua ja vaikuttaa tehokkaasti musiikilliseen kehitykseen mobiilisovelluksilla, Virtuaalisilla Oppimisympäristöillä ja käänteisen luokkahuoneen metodeilla.  Taustanauhojen, musiikkipelien ja yksinkertaisten nauhoitustyökalujen luovalla käytöllä voidaan musiikin oppiminen saada entistäkin hauskemmaksi. Se, että oppilaat voivat opetella esimerkiksi musiikin teoriaa omalla vauhdillaan ja juuri silloin kuin itselle sopii, sekä se että opettaja voi valvoa oppilaiden kehitystä on- ja off-line, on tätä päivää. Luokkahuoneen, liitutaulun ja opettajan monologin yhdistelmä on NIIN viime vuosisataa.

En toki tarkoita sitä, että kaiken oppimisen pitäisi tapahtua Appien kautta ja jokaisen opettajan pitäisi olla IT-velho, mutta teknologian tarjoamien mahdollisuuksien ymmärtäminen voi vaikuttaa positiivisesti myös opettajan omaan motivaatioon! Teknologia avaa uusia väyliä oppimisen tutkimiseen ja siihen, kuinka oppilaiden ensisijaiset oppimistavat ja -käsitykset eroavat toisistaan – ja tämän pitäisi kiinnostaa jokaista itseänsä kehittävää opettajaa.

Olemme varmasti yhtä mieltä siitä, että musiikin oppimisessa ja opettamisessa kaikkein tärkeintä on itse sisältö, mutta sama sisältö voidaan välittää hyvin monin eri tavoin. Meillä kaikilla on omat metodimme, mutta kannustan meitä kaikkia opettajia pitämään silmät auki myös uusille tuulille. Ei pelätä teknologiaa ja ajatellaan laatikon ulkopuolta aina välillä!

Aatu Mällinen
Musiikkipedagogi/TJ
Cleac Oy


Top 5 Digitaaliset Tärpit Music Education Expo 2016 -messuilta

musicfirst

MusicFirst: Verkossa toimiva musiikkiluokka, jossa mielenkiintoisia toiminnallisuuksia, kuten treenaamista, nuotinnosta, yksinkertaisten biittien tekao, säveltapailua ja musiin historiaa.

www.musicfirst.com

dimeonline

DIME Online: Innovatiivinen täysin verkossa toimiva musiikkikoulu, jossa voi tehdä tutkinnon musiikkiyrittäjyydessä, biisinkirjoituksessa ja luovassa esiintymisessä (Yhteistyössä Falmouthin yliopiston kanssa).
www.dime-online.org

vipstudiosessions

VIP Studio Sessions: Verkossa toimiva äänitys- ja miksausstudio, jossa on liuta helppokäyttöisiä efektejä ja toiminnallisuuksia.
charanga.com/site/vip-studio-sessions/

yourspace

YourSpaceMusicLessons: Verkkomusiikkikoulu, josta saa oppitunteja Skypen välityksellä.
www.yourspacemusiclessons.com

fliplearning

Flipped Learning Network: Verkosto, josta löytyy tietoa, niksejä ja materiaaleja opettajille, jotka haluavat ottaa käyttöön käännetyn luokkahuoneen menetelmän.
www.flippedlearning.org

 

 

Posted in Uutiskirje.