SML:n kevätpäivät Savonlinnassa

SML:n kevätpäivät Savonlinnassa

Tässä Cleac-Uutiskirjeessä

  • SML:n kevätpäivien kuulumiset
  • Palautetta Maikat-workshopista
  • Pari kovaa kotimaista digitaalista työkalua oppilaitoksille

SML:n kevätpäivät Savonlinnassa

Saimme kutsun SML:n eli Suomen Musiikkioppilaitosten Liiton kevätpäiville Savonlinnaan puhumaan musiikin verkko-opetuksesta ja esittelemään Maikat –palveluamme. Otimme kutsun luonnollisesti avosylin vastaan, koska kevätpäivien teemana tänä vuonna oli musiikkiteknologia ja opettaminen.

Kevätpäiville osallistui rehtoreita ja opettajia liiton jäsenkoulusta ja osallistujat valitsivat heitä kiinnostavat aihealueet kourallisesta työpajoja. Meidän lisäksi työpajoissa esiteltiin muun muassa pianonsoiton opetusapplikaatioita, oppilaitoshallintajärjestelmiä ja musiikinteorian ymmärrystä helpottavia applikaatioita.

Olimme innoissamme osallistujamäärästä, koska työpajamme herätti selvästi kiinnostusta. Saimme kahteen työpajaamme osallistujia ympäri Suomea ja vastaanotto oli mielenkiintoinen. Puhuimme aluksi yleisesti musiikinopetuksen muutoksesta ja digitalisaation tuomista eduista, minkä jälkeen esittelimme Maikat –palvelun ja annoimme osallistujille mahdollisuuden itse kokeilla palvelua. Osa osallistujista innostui palvelustamme ja kokeili palvelua hymyillen, osa keskittyi tiukkojen kysymyksien esittämiseen ja osalta tuli myös vahvaa kritiikkiä siitä, voiko instrumenttia oikeasti opettaa livenä verkon yli.

Oli hauska huomata, kuinka osallistujat itse alkoivat keskustelemaan aiheesta, eikä meidän tarvinnut varsinaisesti johtaa puhetta. Keskusteluissa nousi esiin monipuolisesti huomioita puolesta ja vastaan, ja varteenotettavia kehitysehdotuksia. Musiikin verkko-opetus siis selvästi herättää ajatuksia ja on aiheena silminnähden ajankohtainen ihan joka puolella Suomea. Tällaiset seminaarit ovat loistavia tilaisuuksia herätellä kouluissa kuplivaa mahdollisuutta musiikinopetuksen muutokseen. Olemme hyvin kiitollisia siitä, että saimme olla Savonlinnassa mukana nostamassa kuplintaa pinnalle.

Myös paluumatka junassa kohti Helsinkiä meni rattoisasti. Tapasimme junan ”kuusisormisessa” modernia Eepos –oppilaitoshallintajärjestelmää esitelleen Tuomas Oksasen ja jutustelimme digiloikasta suomalaisessa musiikkioppilaitoskentässä. Loppumatkasta harjoittelimme Mika Westerlundin johdolla pianonsoiton alkeita BlockPiano –applikaatiolla.

Hyvä reissu. Hyvä että tuli tehtyä. Hyvää kevättä!

Aatu Mällinen
Musiikkipedagogi/TJ
Cleac Oy


Pari kovaa kotimaista digitaalista työkalua oppilaitoksille

Eepos: Musiikki- ja taideoppilaitoksille suunniteltu nykyaikainen ja joustava oppilashallinnon järjestelmä.

www.eepos.fi

BlockPiano: Hauska kolmen oppilaan samaan aikaan pelattava pianosovellus, joka viihdyttää ja opettaa soittamaan.
www.blockpiano.com

 

Posted in Uutiskirje.